Smålån med betalningsanmärkning

Möjligheterna att låna pengar blir avsevärt mycket svårare med en betalningsanmärkning. Dock finns det undantag i modern tid som tillåter dig att låna trots betalningsanmärkning. Idag finns det några få långivare som ger lån till låntagare med betalningsanmärkningar. Detta i kontrast till klassiska banker som enligt princip inte ger lån till någon med betalningsanmärkningar, då det enligt banker är väldigt stor risk involverad. Denna risk medför att större lån som privatlån och huslån är väldigt svårt att söka med betalningsanmärkningar. Det är dock inte omöjligt, läs mer om att låna med betalningsanmärkning.

Vanliga frågor om smålån

Här har vi sammanställt en lista med frågor om smålån med betalningsanmärkning.

Hur får man en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning erhålls om man missar att betala fakturor eller räkningar, räkningen skickas då vidare till kronofogden som kommer försöka kräva in pengarna misslyckas detta så får personen i fråga en betalningsanmärkning.

Hur länge varar en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning varar i 3 år för privatpersoner, från dagen då den registrerats. Skulden kvarstår tills den är betald.

Hur undviker man betalningsanmärkningar?

Det är alltid viktigt att se till att det finns krediter att betala räkningar och fakturor. Skulle man hamna i en sits utan pengar och en räkning kan gå till kronofogden, är ett smålån, smslån eller mikrlån en möjlig lösning att slippa mer utgifter. Det vill säga om du förväntar dig inkomster inom en månads period som kan täcka det nytagna lånet och inte riskera en ny potentiell betalningsanmärkning.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top